Recepty

více zde   zivyzivot.cz/?cat=12

Boršč

Bors

- 1-2 rajské
- 2 mrkve
- 1 řepa
- 1 pomeranč
- Pažitka, petržel, řapíkatý celer
- 1 zelí
- 2-3 polévkové lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového)
- 1 polévková lžíce šťávy s citronu
- sůl
V mixeru s vodou rozmixujeme půlku řepy, 1 mrkev, rajské a pomeranč. Na struhadle nastrouháme 1 mrkev a druhou půlku řepy. Nakrájíme pažitku, řapíkatý celer a petržel. Přidáme olej, šťávu s citronu a sůl. Vše promícháme. Můžete opatrně za stálého míchání ohřát na teplotu méně než 40 C. Ale studená je také moc dobrá.

Sýrovo-česnekový dip

syrny dressing

Dip:
- kešu cca. 1 sklenička
- česnek 6 stroužků (dle chuti)
- 2 polévkové lžíce citronového džusu (nemusí)
- kopr pár snítek (nemusí)
- sůl
- voda
Kešu předemelte v mlýnku na kávu na prach. Dejte všechno do mixeru a rozmixujte. Přidejte vodu podle konzistence aby byl krém.
Nakrájejte zeleninu k dipu.

 

Kaše pro dobré ráno

 

kaša

Tuto kaši jíme skoro každý den a máme sílu a energie na celé dopoledne!!!
Ingredience (pro 2 osoby):
- kešu hrstka
- lískové ořechy 1 polévkova lžíce
- kokosový olej 2 kávové lžičky
- včelí pyl 4 kávové lžičky
- med 2 kávové lžičky
- lecitin 1 polévkové lžíce
- goji 1 kávová lžička
- agáve nebo med podle chuti
- skořice 1 kávová lžička
- voda 3-4 skleničky
- zlaté lněné semínko 1 sklenička
Všechny ingredience kromě lněných semínek smíchejte v mixéru na vysoké rychlosti, až do konzistence mléka. Přidajte razemleté lněné semínko a promíchejte. Počkejte několik minut, zatímco se lněné semínko prosákne.
Přejme vám energické ráno!

 
 

Špagety bolognese

spagety

Špagety:
nastrouhat na špagetovém struhadle 2 cukety (pro 2 osoby), nebo škrabkou nakrájíte tenké nudličky

Omáčka:
3-4 rajské
1 červená paprika
100 g sušených rajčat
bazalka – několik lístků
oregano několik lístků nebo prášek
2 stroužky česneku
sůl
4-5 polévkových lžic olivového oleje
Vše umixujete (ne moc, aby to mělo strukturu) a ochřejete do teploty ne výše než 40 C.

 

Sladká květinka

Sladká květinka

Do mixeru hodíte zmražené jahody (nebo maliny) cca 300g (pro 4osoby), nepražené kešu 130g, polévkovou lžíci lecitinu (nemusíte), 3 kávové lžičky chia semínek, šťávu z citronu (2 pol. lžíce), kokosový olej 3 kávové lžičky, organic protein (nemusíte). Osladíte medem či hroznovým cukrem, vanilka (nemusíte), přidáte vodu dle konzistence (ne moc, aby byl krém) a to vše důkladně rozmixujete (kdo nemá skvělý mixer, předemelte to kešu v mlýnku na kávu na prach). Ozdobte kokosem, banánany a lesní směsí udělajte obrázek.

 

Rajská polévka

Rajska polevka

3-4 rajské nebo krabička cherry rajských
1 červená paprika
100 g sušených rajčat
bazalka několik lístků
oregano několik lístků nebo prášek
2 stroužky česneku
voda
sůl
4-5 polévkovich lžic olivového oleje

Vše umixujete (ne moc, aby to mělo strukturu) a ochřejete do teploty ne výše než 40 C.

 

Ovocný dort

Ovocný dort

Korpusy (3 ks):
6 banánů,
1/2 sklenice vlašských ořechů
Sušit 8-10 hodin v sušičce.

Krém:
fíky (3 hodiny nasáknout vodou)
1 banán
meruňky

Na korpus namažeme krém, přidáme banány a meruňky, pak druhý korpus, namažeme krém, dáme jahody, pak třeti korpus namažeme krémem, dáme lesni směs a jahody. Ale můzete používat ovoce, jaké máte.

Díky za nápad www.syroedenierecepty.ru

 

Dobré ráno

Dobré ráno

Základ: lesní směs, slunečnicová semínka, dýňová semínka, nakrájené banány.
Mléko: mandlové mléko (1 část mandlí, 3 části vody promixovat, procedit přez síto), borůvky, med, lecitin (nemusí), banán (nemusí).

 

Hrachová polévka

Hrachová polévka

1 šálek mandlí,
na prach rozemletá polévková lžíce dýňových semínek,
na prach rozemletá polévková lžíce slunečnicových semínek,
voda,
slunečnicový olej 4-5 polévkové lžíce,
sůl,
celerová šťáva – 3 polévkové lžíce,
špetka kayenského pepře,
špetka muškátového oříšku,
stroužek česneku
hrášek 200 gr.
Přidejte hrašek a vše rozmixujte. Ohřejte v kastrůlku na teplotu do 42 C.

 

Cheesecake

Cheesecake

Pro základnu:
1 šálek kešu
2 polévkové lžíce agave
1/4 šálku kokosového oleje
2 čajové lžičky vanilky
1/4 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky citronové šťávy
- Nejprve rozemelte kešu na mouku.
- Přidejte ostatní ingredience a promíchejte.
- Dejte do formy a do ledničky.
Pro náplň:
3 šálky kešu, namočené 1-2 hod.
1 šálek kokosového oleje
1/2 šálku citronové šťávy
2 polévkové lžíce vanilky
1/2 čajové lžičky soli
3/4 šálku agave
1 1/2 šálku šťávy z granátového jablka
1/2 šálku šťávy z červené řepy (nemusí být, je to kvůli barvě)
- Rozmixujte v rychlém mixeru na jemno.
- Nalijte na základnu.
- Dejte do mrazáku až se to přestane lepit na formu. Poté dejte do ledničky, kde cheesecake přechováváte do konzumace (pěkně oficielně řečeno, co? :-) )
Na mandarinkovou zmzlinu:
2 šálky kešu
1/2 šálky kokosového másla/oleje
1/4 šálku agave
1 čajová lžičky vanilky
3 šálky mandlového mléka*
1 šálek mandarinkové šťávy
2 čajové lžičky mandarinkové kůry
Špetka soli
- Promixujte až bude jemný krém a ochutnejte, zda je dostatečné sladké a eventuelně přidejte agave. Pak dejte do nádoby a do mrazáku.
*Mandlové mléko připravíte tak, že na 1 šálek mandlí 3 šálky vody a důkladně rozmixujete a pak přecedíte.

Zdroj receptu: https://therawchef.com

 

Zázračná polévka - skrytá a utlačovaná síla přírody

Kayen polevka