Pracovník světla III.

02.11.2012 11:19

Jeshua skrze Pamelu Kribbe

Pracovníci světla se inkarnují na Zemi

Když jste se inkarnovali na Zemi, právě jste započali přeměnu z vědomí založeného na egu k vědomí založenému na srdci. Načrtli jsme tuto přeměnu, jako že se skládá ze čtyř kroků. První krok jste udělali, když jste si začali uvědomovat svou touhu po „něčem jiném,“ něčem odlišném než je boj o moc, který zaplňoval vaše životy předtím.

Po značný časový úsek poskytoval tento boj vašim životům důvod a smysl. Vaše fascinace mocí vás vedla v galaktických válkách k zneužívání lidské bytosti jako loutky. Všechny galaktické říše se toho účastnily. Když ovšem byly soupeřící energie přeneseny na Zemi s člověkem jako jejich hřištěm, stali jste se spíše pozorovateli a ustoupili jste přímo z válek. Pozorovali jste, co se na Zemi odehrávalo. Viděli jste vývoj lidské bytosti v něco, ve stádium bytí, kterého jste vy dosáhli dávno předtím. Stali jste se rafinovanými válečníky s vybroušenými metodami psychické manipulace a boje. S vašimi vhodnými genetickými implantáty se člověk měl stát také takovým.

Tyto genetické implantáty způsobily vysokou úroveň mentálního vývoje uvnitř lidské bytosti. Funkce přirozeného instinktu a cítění byly více či méně potlačeny na úkor funkce myšlení a logiky.

Zmínili jsme, že galaktické vlivy způsobily vysokou úroveň strachu u člověka, který se vyvíjel. Ve skutečnosti byl tento element strachu úzce propojen s přeceňováním myšlení. Ve vyvážené situaci je strach překonán nebo dán do perspektivy vašimi přirozenými intuitivními dovednostmi a vaší schopností vycítit, co je správné či vhodné udělat. Avšak když schopnost myšlení dosáhne vedení, strach má sklon sílit, protože myšlení spočívá na mechanickém, logickém procesu, který nedovoluje intuici či pocitům vstoupit do tohoto procesu. Když je mentální schopnost krmena emocemi strachu, má sklon zdivočet a vytváří klamné myšlenky, myšlenky o kontrole všeho a všech. Diktátorské režimy jsou příkladem tohoto zdivočení mentální schopnosti.

Odpověď na strach nikdy není víc myslet. Je to myslet méně a věřit proudu života. Je to návrat do stádia milosrdenství, které je vašim lidským právem. Je to o propouštění místo uchopení.

Když skončila vláda stádia ega uvnitř duší Pracovníků Světla, otevřeli se novému způsobu bytí. Intuitivně jste se natahovali pro energii srdce. Ve skutečnosti jste hledali druh tvořivosti, který překročil pouhou hru s mocí. Ucítili jste, že boj o moc byl destruktivní a nemohl vytvořit nic nového, poněvadž zabíjel a vstřebával vše, co bylo „jiné.“

Tím, že jste zkoušeli kontrolovat a ovládat život, ať už vnitřní či mimo vás, jste se vlastně pokoušeli učinit realitu statickou a předvídatelnou. Ve skutečnosti je moc neuvěřitelně nudná.

Když jste si to uvědomili, zjistili jste, že vaše opravdová touha není mít moc, ale být skutečně kreativní. Být skutečně kreativní znamená být ve spojení se svým vlastním božstvím.

Poněvadž jste božské bytosti, cokoli děláte či neděláte, vždy tvoříte nějaký druh reality. Tvořivost je vaše skutečná přirozenost. Ve fázi ega jste zakusili možnost popřít svou opravdovou přirozenost. Ve skutečnosti je to na jisté úrovni pokřiveným způsobem tvořivý čin. Být skutečně tvořivý znamená tvořit v souladu s životem a nikoli se smrtí.

Když se u vás toto uvědomění probudilo, vzpomínka na „domov“ procitla. Nejasná vzpomínka na stádium čistoty a blažené jednoty vstoupila znovu do vašeho vědomí a vy jste věděli, že to byl nějakým způsobem klíč k vašemu štěstí. Jenže vy jste se cítili bezmocní a nevědomí, protože jste neměli ani potuchu, jak s tím zacházet. Věděli jste, že ego nemá odpověď, ale přesto jste ještě ve skutečnosti nevstoupili do říše vědomí založeného na srdci.

Zároveň ve vás narůstaly pocity lítosti a provinění za to, co jste udělali lidským bytostem na Zemi.